СДС Бургас иска оставки на шефове на "Черноморец" "Като политическа сила, представена в местния парламент, ние винаги сме адмирирали публично-частното партньорство в този футболен клуб и сме изразявали подкрепата си", заяви областният председател на СДС Костадин Марков.

 

Сините оценяват значимите спортни постижения на отбора и развитието, което претърпя той след създаването му като общинско дружество през 2005 година, както и усилията на частния партньор да осигури необходимите финансови средства за съществуването и развитието на този спорт в Бургас. От СДС обаче са на мнение, че въпреки положените усилия, в Съвета на директорите са избрани хора, които се оказаха некомпетентни за повереното им управление и не оправдават гласуваното им доверие. Според сините допуснатите от изпълнителния директор и главния мениджър груби грешки през зимата се отразяват както на класирането на отбора, така и на атмосферата на стадиона.

Седесарите са на мнение, че определяйки цена от 15 лева за билет, за един от най-важните мачове на ФК "Черноморец-Бургас" - домакинската среща с ПФК ЦСКА, управляващите футболния клуб са лишили отбора от подкрепата на привържениците му.

Според СДС-Бургас разходите на клуба не са намалели, а резултатите са повече от незадоволителни. Отстранени са кадри, назначавани от предходното ръководство и футболисти, селектирани от предишния треньор - професионалисти, които са доказали спортните си качества. Сините са категорични, че замяната на тези хора с некомпетентни и некадърни служители и футболисти, показва немощта на ръководството да се справи с управлението на клуба.

СДС-Бургас призовава цялата футболна общественост да се обедини около идеята в управлението на ФК "Черноморец" да бъдат избрани компетентни членове, с мениджърски способности, които да радеят за бургаския футбол и да ръководят футболния клуб в правилната посока, както в спортната му дейност, така и по отношение на дейността му като търговско дружество.

Сините приканват Общинския съвет, чрез представителите, избрани от него да оказват необходимия контрол върху дейността на клуба, и да участват активно в управлението на   дружеството.

СДС-Бургас изразява твърдата си позиция, управлението на клуба да се повери на хора можещи, знаещи и познаващи футболния живот в Бургас, като по този начин ще бъде стимулирана и бургаската общественост да обедини усилията си за развитието на клуба.

Проблемите в клуба започнаха в края на миналата година, след като Митко Събев бе освободен от УС на "Петрол холдинг". Тогава той заяви, че ще продължи да издържа клуба със собствени средства. Те обаче явно не стигнаха, затова са наложи да бъде освободен мениджъра Красимир Балъков. След него си тръгнаха и някои от футболистите. Рокадите в "Черноморец" доведоха до избор на нов треньор - Антон Велков, който обаче не се задържа повече от три месеца. След три загуби на тима от началото на подновеното първенство на родната "А" група, миналата седмица Велков бе освободен и на негово място бе назначен Георги Василев.