Участниците в Бургас рън могат да избират между 3 дистанции

Участниците в Бургас рън могат да избират между 3 дистанции

Седмицата на мобилността започва с "Бургас рън". Фестивалът на бягането ще се проведе на 16-ти септември (неделя) в три дистанции - 1,5 км., 5 км. и 10 км. Всички участници ще се включат в своеобразната обиколка, която да премине през централната част на града - улица "Александровска", автогара "Юг", Морска гара, Моста, културен център "Морско казино", Пантеона, Графична база, крайбрежната алея до Солниците и улица "Кирил и Методий". Стартът и финалът ще бъдат на площад "Тройката", където ще ви очакват още спортни демонстрации, цветно ди джей парти, многобройни изложения, ще има обособена зона за тест драйв на различни алтернативни превозни средства и др.
За безопасността на бегачите се предвижда да бъде въведена временна организация на движението на моторни превозни средства в същия ден - от 16:00 до 19:00 часа. Ограничето за движение на автомобили ще засегне улиците: "Иван Вазов" - от улица "Цар Петър" до улица "Константин Фотинов", улица "Княз Ал. Батенберг", улица "6 септември", улица "24-ти Черноморски пехотен полк", булевард "Демокрация" - от улица "Ген. Гурко" до улица "Цар Симеон I" . Движението на автомобили по улица "Кирил и Методий" - от булевард "Демокрация" до площад "Кирил и Методий" и улица "Славянска" - от площад "Кирил и Методий" до улица "Коонстанти Фотинов", ще бъде спряно в посочения времеви интервал.
Община Бургас и службите за безопасност на движението призовават водачите на автомобили да шофират с повишено внимание и да спазват въведените ограничения, а бегачите, участващи във фестивала, да не извършват действия, които биха застрашили здравето и сигурността им.
Събитията от програмата на Европейската седмица на мобилността в Бургас продължават и през следващите дни при следната програма:
17.09 (понеделник)
- между 08.00 часа и 09.00 часа - аниматори ще помагат на деца и възрастни да преминават безопасно по пешеходните пътеки до площад "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията". 
- от 10.30 часа - 12.30 часа - пред НХК - съвместен обучителен ден с КАТ, БЧК и Сдружение SOS - ПТП, демонстрации на първа помощ, състезание с тротинетки, викторини.
18.09 (вторник)
- 18.00 часа - Велопоход от Морска гара до Солниците и обратно
- 19.30 часа - Вело кино - прожекция на филм и клип от триатлон "Лъвско сърце" от 2016 г. и 2017 г.
19.09 (сряда)
- 13.30 часа - "Комбинирай, движи се в града" - подчинени на мотото на тазгодишната Седмица на мобилността.
20.09 (четвъртък)
- 16.00 часа - Посещение на Конната база и обучение в коннна езда на деца с увреждания.
Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас и Областен информационен център, ще завърши на 22-ри септември (събота) в 09.00 часа с пробег "5км Run" по маршрут: Пантеона - Флора Бургас - крайбрежна алея - хотел "Приморец" и обратно.

Галерия