Константи Бачийски е зам.-председател на СЕК и общински съветник. Снимка Лина Главинова

Константи Бачийски е зам.-председател на СЕК и общински съветник. Снимка Лина Главинова

Изпълнителният съвет на политическа партия "Средна европейска класа" номинира Константин Бачийски за кандидат-кмет на Бургас за предстоящите местни избори, които ще се проведат на 27-ми октомври. Бачийски е зам.-председател на СЕК и общински съветник втори мандат.

"Това беше най-естественият и най-лесният избор за нас. Константин Бачийски е млад, енергичен, икономически активен, бизнесът му е свързан с IT сектора. Създава и реализира свои иновативни продукти в цял свят, затова ще може с лекота да предлага и да реализира нови идеи, да създава нови възможности за развитие на региона. Номинираме го, защото той може да сложи край на икономическия модел, базиран единствено на привличането на пари от Оперативни програми, които се инвестират в пътища и градинки, докато икономиката на Бургас е в плачевно състояние", коментира след заседанието на Изпълнителния съвет лидерът на партията - Георги Манев, който е пореден мандат общински съветник в ОбС - Бургас.

Номинацията не е изненада. Тя се очакваше и на няколко пъти Бачийски не отрече, че има такава вероятност да бъде сред кандидатите за кмет на Бургас на есенния вот.

На 27-ми октомври ще се гласува за Общински съвет, кмет на община, кмет на район и кмет на населено място.