Отборът на Черноморец се класира първи на състезанието в Приморско. Снимка Личен архив

Отборът на Черноморец се класира първи на състезанието в Приморско. Снимка Личен архив

Секретарят на Областна управа - Бургас Валентин Люцканов е шампион на България по подводен риболов за настоящата година. Като част от бургаския отбор по подводен риболов - "Черноморец" състезателите оглавиха отборното класиране и заеха първо място на 50-то юбилейно издание на Държавното първенство, което се проведе в Приморско.
В него взеха участие 65 състезатели от 16 отбора от цялата страна - Бургас, Варна, Несебър, Шабла, Приморско, София. В отборната надпревара бургаският тим в състав Пламен Арабаджиев, Антон Арабаджиев, Николай Танев, Валентин Люцканов събра най-големия сбор точки - общо 543,94. Втори е отборът на "Ватус Про" - Варна с 325,51 т., а трети е тимът на "Портус Кария" - Шабла с 205,15 точки.
Индивидуално републикански шампион е Пламен Арабаджиев, отново от "Черноморец" -  Бургас, втори е съотборникът му Валентин Люцканов, а трети е Любен Ловчев от варненския "Ватус Про". Състезанието трябваше да се проведе в три състезателни дни, но поради лоши метеорологични условия (бурно море) бе съкратено в два дни, в които беше проведена и отборната, и индивидуалната надпревари.
Това беше и последната изява на родните харпунисти за състезателния сезон, след която се оформи и годишната Ранглиста, в която абсолютен шампион за девета поредна година отново е Валентин Люцканов от "Черноморец" - Бургас.. Освен тази титла през настоящата състезателна година той получи и престижното отличие на Купа България за четвърти път.