"Сексуални фантазии в Чикаго" се пренася на сцената в Бургас. Той гостува в морския град по покана на културна организация "Арт Мелпомена". Постановката е по текст на Дейвид Мамет, превод - Ивайло Данаилов. Сценичен вариант и режисура - Денислав Янев, сценография и костюми - Галина Абаджимаринова, музика - Валери Господинов – Зъба. В "Сексуални фантазии в Чикаго" участват Васил Драганов, Грета Неделчева, Лора Недялкова, Явор Гаджев.

Спектакълът е една съвременна и динамична панорама на мъжко-женските взаимоотношения, в която светкавично и лаконично проблясват битките, копнежите и разминаванията между половете.

В пиесата на Дейвид Мамет, напомняща фрагментарен киноразказ, на фокус е поставен интимният живот на четирима души в Чикаго. Бърни и Дани са колеги и най – добри приятели, като първият играе ролята на духовен и сексуален ментор на по-младия. Битието на двамата мъже преминава основно в офиса, разговори за жени и свалки в бара. Всичко това се преобръща, когато Дан случайно среща  Дебора, току-що завършила художничка. Между младите пламва искрена любов, което поражда завист в Джоан, самотната по-възрастна съквартирантка и приятелка на Дебора, и Бърни, чийто житейски съвети изведнъж се оказват ненужни.

Може ли обаче да се съхрани и оцелее искрената любов между двама души в свят на бързи свалки и консуматорско пренасищане?

Спектакълът се вглежда със загрижен и същевременно ироничен поглед в темата за спортния секс и страха от обвързване.

Бургаската премиера е на 12-ти октомври от 19.00 часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом Бургас (бивш Дом на НХК). Билети се продават на каса "Часовника".

Поради характера на темата и провокативния сценичен език, спектакълът не се препоръчва за лица под 18 години!

Галерия