Стефан Колев (двясно) връчи грамота на д-р Дориян Александров. Снимки БФУ

Стефан Колев (двясно) връчи грамота на д-р Дориян Александров. Снимки БФУ

Семинар по Тайдзицюан (тай чи) събра практикуващите бойния спорт в Стара Загора. Организатор на семинара беше Българска федерация по ушу и спортен клуб "Тайдзичюен на семейство Ян" в Стара Загора с ръководител Тихомир Тодоров.

Семинара е част от честванията по повод 30 години от учредяването на Бълграска федерация по ушу. Специален гост на събитието беше първият президент на федерацията - д-р Дориян Александров. Семинарът обедини преподаватели от България, които изнесоха лекции в няколко от основните направления на тай чи.

Чън стил беше представен от Владимир Андреев от софийския клуб по тай чи "Черен Дракон". Ян стил представи Тихомир Тодоров от клуба домакин и Станислав Багалев от спортен клуб "Ушу - София". Багалев води лекция и на тема "Бутащи ръце". Един от майсторите на бойните изкуства в България Георги Деничин представи стария Ян стил, като демонстрира детайли, които до момента не бяха показвани в България. В обръщение пред гостите и участниците на семинара Деничин отбеляза огромният напредък на практикуващите тай чи в България и все по-нарастващият интерес на хората към алтернативните оздравителни техники.

По време на откриващата церемония на семинара настоящият президент на БФУ Стефан Колев награди с грамота д-р Дориян Александров за участието му в семинара и за особени заслуги към развиването и популяризирането на ушу в България. "Българската федерация по ушу е един от учредителите на Световната федерация по ушу, който факт сам по себе си говори за важното място на България в света на ушу", допълни Стефан Колев. "Горд съм, че през години съм бил ученик на тук присъстващите майстори по ушу. Да не забравим и Красимир Димитров – Китаеца, който вече не е сред нас", допълни Колев.

Галерия