Сесията на местния парламент се провежда онлайн

Сесията на местния парламент се провежда онлайн

"Чувам ви, вие чувате ли ме?", "Чувам ви!", "Чуваме ли се?" са най-употребяваните реплики на днешното заседание на Общинския съвет в Бургас. Онлайн сесията започна с фалстарт, заради проблем в системата и това доведе до повторно гласуване на дневния ред. Проблемите обаче не свършиха с това. Забавяне при получаване на заявките за изказвания, забавяния на звука и смесване на гласове белязаха февуарската сесия, на която бе разглеждан и приет проекта за бюджет на Общината за настоящата година.

Нямаше съветник или представител на администрацията, който да не се "сблъска" с недобре работещата система. "От 5 минути се опитвам да взема думата", заяви и кметът на Общината Димитър Николов в началото на сесията.

А всяко изказване започваше с думите на председателя на ОбС Севдалина Турманова така: "Имате думата. Аз ви чувам. Вие чувате ли ме?" или "Ако ме чувате, имате думата!".

Някои от съветниците не успяха да се включат или го направиха след като мина заявеното от тях време. При други връзката се прекъсна по време на изказванията им.

Това беше и причината съветници от опозицията да поискат поне днешното заседание на ОбС да се проведе присъствено, за да може дебатите по проекта за бюджет да бъдат на живо без да се налага да се "борят" със системата за връзка.