Севдалина Проданова гостува в галерията, в която е работила като уредник в продължение на две години. Снимки Бургас без цензура

Севдалина Проданова гостува в галерията, в която е работила като уредник в продължение на две години. Снимки Бургас без цензура

Севдалина Проданова провокира зрителите с уникална графична изложба. Черно-белите й графики разказват истории. Изложбата е предназначена за ценители, за които графиката е изкуство в дълбочина. Авторката прави своеобразно гостуване в галерия "Петко Задгорски", където е подредила настоящата си експозиция. В продължение на две години от 2015 до 2017 година тя работи като уреник тук, затова и изложбата й е изпълнена с много емоция и сантимент.

Художничката е завършила Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен, специалност "Художествен текстил", а след това ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", специалност "Графика". Работи в сферата на графиката и монументално-декоративните изкуства. Участва в редица международни изложби, национални и групови изложби.

През 2022 година печели награда на името на Тодор Атанасов от национална изложба - биенале "Приятели на морето" в Бургас. Има редици номинации и награди за графика. Член е на журито на национална изложба "Графичен форум" в Стара Загора през 2021 г.

Нейни произведения са притежание в държавни и частни колекции в България, Италия, Холандия, Германия, Англия, Швеция, Китай, Армения и др.

Севдалина Проданова е член на Съюза на българските художници, член на Дружеството на бургаските художниците.

Галерия