Сградата на Общината ще грейне в цветовете на българското знаме и на НАТО. Снимка Архив Черноморие-бг

Сградата на Общината ще грейне в цветовете на българското знаме и на НАТО. Снимка Архив Черноморие-бг

Сградата на ОБщина Бургас ще грейне тази вечер в цветовете на България и НАТО. Поводът е 20-та годишнина от присъединяването на страната ни към Алианса. 2024 е знакова за Организацията на Северноатлантическия договор. В течение на цялата 2024 г. НАТО отбелязва своята 75-а годишнина.

България ще отбележи годишнината с множество събития в течение на цялата 2024 г. Целта е да се демонстрира принадлежността на страната ни към най-големия и най-успешен политико-военен съюз в историята и към единната общност на споделени ценности, интереси и готовност за взаимна защита, като същевременно с това се повиши и разбирането най-вече сред младото поколение за същността и целите на НАТО, както и причините, поради които сме се присъединили към Алианса. 

Осъществяването на тези цели и на много от инициативите в Националната програма за отбелязване на тази важна за България годишнина не би било възможно без активното участие на българските общини - естествен партньор и съмишленик. 

На 29 март, днес, датата, на която преди 20 години страната ни стана член на този важен съюз, в 19:00 часа сградата на Община Бургас ще бъде осветена символично в цветовете на българското знаме и на НАТО, за да покажем, че за нас НАТО е семейство на споделени демократични ценности, които ни свързват, и за запазването на които носим отговорност. Ние и 1 милиард души от още 31 страни и множество партньори в глобалния свят, сме част от силен и надежден съюз, към който принадлежим вече 20 години и в който сме утвърден и надежден съюзник.

Галерия