Плажният турнир по волейбол ще се проведе в Свети Влас

Плажният турнир по волейбол ще се проведе в Свети Влас

Турнир по плажен волейбол, част от Националната верига на България и под егидата на Българската федерация по волейбол ще се проведеот 17-ти до 19-ти юни в Свети Влас. Най-добрите български двойки при мъжете и при жените ще се впуснат в пясъчни битки за призовите места в турнир "Марина Диневи" и за по-голям дял от впечатляващия награден фонд от 20 000 лева.

Основен организатор на надпреварата са филмовият продуцент Ярив Лернер и "Ню Бояна филм студио", на които той е изпълнителен директор. Лернер, самият той бивш професионален състезател по плажен волейбол в САЩ, стана популярен сред спортните среди в България като съорганизатор на множеството силни международни турнири в Панчарево през последните две години.

Турнирът ще се проведе по стандартите на международната волейболна федерация ФИВБ и ще носи точки за световната ранглиста. Правилникът позволява и участие на чуждестранни тандеми. При всеки от двата пола се предвижда основна схема от 16 отбора, мачовете от която ще се играят на 17-ти, 18-ти и 19-ти юни. Регистрацията на участниците в БФВ продъжава до 14 юни, а в случай, че повече от 16 двойки от даден пол се запишат за участие, турнирът ще започне на 16-ти юни с квалификационни двубои. Това ще бъде вторият за сезона турнир от Националната верига на България, като победителите от първия, който се състоя миналата седмица в София - Десислава Николова & Ирена Мишонова при жените и Радостин Денков & Димитър Механджийски при мъжете, са сред плажните звзеди, които вече са заявили участие в Свети Влас.