Живто Табаков и представители на коалицията подадоха документи за регистрация в ОИК. Снимки Авторът

Живто Табаков и представители на коалицията подадоха документи за регистрация в ОИК. Снимки Авторът

Широка коалиция ще издигне Живко Табаков за кмет на Бургас. Коалиция "БУРГ", "Движение България на гражданите", "Ние идваме", "Левицата" и "Неутрална България" подадоха днес в Общинската избирателна комисия документи за регистрация за участие в местните избори. Коалицията ще има и своя листа за съветници, която ще бъде обявена до 26-ти септември, когато изчита срокът за регистрация.

"Имахме няколко варианта за кандидат-кмет. Но само експретна и опозицонна личност не е достатъчна. Затова се съгласих да бъда кандидатът за кмет. Това са местни избори, а водещите теми са Бургаси и бургазлии", каза след подаването на документите в ОИК Живко Табаков. Той не отрече, че е очаквал да бъдат потърсени за разговори от Димитър Найденов и Константин Бачийски. "Те явно са се договорили да дадат служебно победата на Димитър Николов. Поне това показват тенденциите през последните дни, включително и със създателя на "Средна европейска класа", допълни Живко Табаков.

Над 400 са хората, от които широката коалиция ще избира кандидатите за общински съветници. "Квотен принцип няма да има. Искаме да има представителство и от малките населени места в общината", каза още Живко Табаков.

Галерия