Учениците от СУ Иван Вазов показаха какво са направили в школата по керамика. Снимки Черноморие-бг

Учениците от СУ Иван Вазов показаха какво са направили в школата по керамика. Снимки Черноморие-бг

Школата по керамика към бургаското СУ "Иван Вазов" празнува своя половинвековен юбилей. Децата от първи и втори клас в училището, които провеждат своите занимания в школата показаха, какво са направили с ръцете си в изложба, посветена на 50-тия й рожден ден. Малки предмети, фигури, пластики, яйца, изработени от глина и изпечени в пещта на школата са подредени в зала "Георги Баев" на културен център "Морско казино". Откриването на изложбата бе съпроводено с концерт по случай 64-тия рожден ден от създаването на СУ "Иван Вазов".

Учители и родители аплодираха участниците в концерта, които ги зарадваха с изпълненията си. Своите музикални и рецитаторски дарби показаха най-малките от подготвителната група, първокласници, ученици от втори клас и горен курс. А талантливите художници бяха подредили своите рисунки, посветени на предстоящите Великденски празници. Годишнините са и повод за равносметка и гордост. Директорът на училището Виктор Григоров връчи два златни медала и грамоти за принос в развитието на СУ "Иван Вазов". Първото отличие е за Кольо Арабаджиев - създал Школата по керамика преди 50 години. Отличието от негово име получи Иван Арабджиев, който днес учи децата как да работят с глина. Второто отличие е за зам.-директорът Станка Узова.

Гости на юбилея на школата и на годишнината на гимназията бяха дългогодишният директор на СУ "Иван Вазов" Иван Мицев, Данка Георгиева - директор на Държавен архив - Бургас, възпитаници на училището.

Галерия