Народната топка е една от игрите, с които ще се забавляват участниците в инициативата. Снимката е илюстративна

Народната топка е една от игрите, с които ще се забавляват участниците в инициативата. Снимката е илюстративна

Щафетни игри и народна топка събират семействата в Бургас тази събота, 11-ти юни. Те ще дадат началото на инициатива "Месец на семейството". "Търсим позитивния поглед Върху българското семейство, състоящо се от  мъж, жена и техните едно, две, три  и повече деца, както и от любимите баба, дядо и т. н. В последно време темата за традиционното семейство стана тема "табу", неудобна тема. Искаме да възродим дебата за важността на семейството, такова каквото е съхранило българина през трудни времена, такова каквото е важно за пълноценното израстване на децата на България", споделиха организаторите от сдружение "Род Интернешънъл".

"Смятаме, че фокуса върху заздравяването на семейството е отговора на демографската криза в България. Ние сме народа в Европа, който най-бързо се топи. Вярваме, че такъв вид инициативи биха насърчили младите, биха дали пример, колко може да е щастливо и благополучно едно многодетно традиционно българско семейство.  Ще има много семейства с повече от две деца.  Ще поговорим за важността на отговорното многодетно родителство. Бихме искали да акцентираме и върху държавната политика в сферата, върху редица закони, приемащи се към момента, но с ефект на удари върху семейството", споделят от сдружението.

Организаторите на събитията  са подготвили разнообразни игри, семейни забавления, музика и  много награди.

В 18:00 часа тръгва шествие от Община Бургас до Морската градина, където в 19.00 часа започват семейните игри - щафетни игри, рисуване на фолио, улови патето, цветна градина, стрелба в цел, водни игри, дърпане на въже, скачане с чували, пренеси яйцето, плени знамето, индианци, волейбол, народна топка, конкурс за снимки.