Ажда Чаушева подготвя дебютната си стихосбирка. Снимки Лина Главинова

Ажда Чаушева подготвя дебютната си стихосбирка. Снимки Лина Главинова

Ажда - щерката на музикалната легенда Мустафа Чаушев подготвя дебютна стихосбирка. Певицата, чието име в превод  означава "капка“  и "утринна роса“ ще изненада феновете си с новото начинание. Този път за малко загърбва певческата си кариера и се отдава на поезия. Така за период от по-малко от пет месеца (от ноември 2016 до март  2017 г.) Ажда написва над 100 стихотворения. "Това са изстрадани стихове. Написах ги в един труден за мен период - като свършек на една любовна история", сподели единствено за сайт "Черноморие" Чаушева.

Чаровната и лъчезарна певица - поетеса продължава да пише стихове. Музата я спохожда нощем. "Сърцето ми е заспало, но ако не стана, няма да мога да напиша моите лирични изповеди", довери творческия си процес на писане Ажда. Създадените от нея стихове са толкова много, че евентуално би ги издала в две малки стихосбирки. За сега първата би излязла със заглавие "Вървя сама по черни пътища". То е част от едно от най-емоционалните любовни стихотворения на Чаушева:

 Вървя сама по черни пътища,

спъвам се във твоите грехове

Прескачам чужди  сънища.

Пропадам в бездни с тайни страхове…

Преди да реши да издаде дебютната си стихосбирка Ажда Чаушева се е консултирала с поетесата  Жива Кюлджиева, автор на стотици текстове, изпяти от Мустафа Чаушев и други родни поп изпълнители. Кюлджиева е харесали и одобрила почти всички стихове на младата певица-поетеса.

Мечтата на Ажда е по текст на едно от стихотворенията й да бъде написана песен, която да подари на вечната и неостаряващата Лили Иванова, сподели пред екип на "Черноморие" чаровницата.

Макар, че се е отдала на писане на лирика, Ажда и нейният именит баща Мустафа Чаушев, не са загърбили музикалните си изяви. Двамата постоянно са канени за участия у нас и в чужбина.

Галерия