DSC_9174

DSC_9174

Сигналът на "Бургас и морето" звучи за 30-ти път в Бургас пред публиката, след като една от песните отпадна, защото е тиражирана пред конкурса. Според регламента за участие, песните трябва да са писани специално за "Бургас и морето". Това е вторият такъв случая в историята на фестивала. Миналата година песента "Слънцето в мен" на група "Попърс" бе дисквалифицирана след сигнал, подаден от Chernomorie-bg, че година преди конкурса е въртяна по радиостанциите. Същата съдба сполетя това лято и "Светлина" по текст на Весела Бонева, музика и аранжимент - Светлин Къслев.

И тази година публиката в Летния театър ще може да избере своята песен. Гласуването ще става чрез листовка, която придружава всеки закупен билет. На нея ще поставя знак в квадратчето пред избраната песен.
Докато тече заседанието на журито и се обработват гласовете на публиката, на сцената ще прозвучат песните, които не спират да вълнуват почитателите на шлагерите. Зрителите ще могат да чуят Топ 10 от песните, родени на "Бургас и морето", печелити награди през годините и селектирани в своеобразната класация по интернет, която бе организирана тази година.
Водещи на конкурса тази вечер ще бъдат Елена Петрова и Николай Сотиров. Той се организира от община Бургас.