Ева Маркова (вдясно) дойде в Бургас за откриването на изложбата на съпруга й. Снимки Бургас без цензура

Ева Маркова (вдясно) дойде в Бургас за откриването на изложбата на съпруга й. Снимки Бургас без цензура

На тази изложба трябва да се мълчи. Великолепна изложба, в нея има много слънце. Бяха първите думи, които каза при откриването на изложбата на Стефан Марков режисьорът, поет, писател и почетен гражданин на Бургас - Симеон Димитрвов. 47 платна, различен формат, включва великолепната изложба на световноизвестния художник с бургаски корен Стефан Марков. Творбите са наредени на първия етаж на Бургаската градска художествена галерия "Петко Задгорск"..Димитров сподели, че с Марков се е познавал още от ранната младост на художника, който е бил един от любимите ученици на Задгорски. Близо 24 години след кончината на Стефан Марков отново бургазлии и гостите на града ще се докоснат до великолепните творби на Марков.

"Стефан Марков е творческа личност, със специално отношение към морето .Той е морски автор, макар и далеч от морето. Той рисуваше само това, които харесваше и обичаше", допълни Симеон Димитров. Достатъчно е да се вгледаме в картините, носещи заглавия като "Музей под водата", "Морско конче", "Нощен кей", "Остров и птици", "Морски шепот". За отриването на ретроспективната изложба на Стефан Марков в Бургас дойде неговата съпругата журналистката Ева Маркова.

"Благодаря на екипа на галерия "Петко Задгорски". Мисля, че мястото на тази излажба е в Бургас. Няма да говоря за Стефан Марков, картините говорят за него", сподели пред публиката, приятели и ценители на изкуството на съпруга й - Ева Маркова.

На откриването дийде и зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева.

Галерия