Владимир Павлов (вдясно) и Диян Георгиев (до него) влязоха в ОбС от листата на Възраждане. Снимка Архив Черноморие-бг

Владимир Павлов (вдясно) и Диян Георгиев (до него) влязоха в ОбС от листата на Възраждане. Снимка Архив Черноморие-бг

Скандал се разгоря в структурата на партия "Възраждане" в Бургас. Политическата сила, която вкара двама общински съветници на местните избори през 2019 година е на път да остане без свои представители в местния парламент. До този момент тя се представлява от Владимир Павлов и от Диян Георгиев.

17 бивши членове на "Възраждане" са изпратили отворено писмо до партията и до нейния лидер Костадин Костадинов, в което отправят 13 обвинения срещу областния председател в Бургас - Владимир Павлов. В писмото те го обвиняват в "неспазване на устава, обиждане на колеги от партията и ръководството, неплащане на членски внос и агитиране и другите да не го правят, бойкотиране на работата по изборите и т.н.". Според публикация на официалната страница на "Възраждане Бургас" Владимир Павлов е отстранен от партията от председателя Костадин Костадинов. По информация на "Черноморие" обаче Павлов не е обявил, че напуска Общинския съвет, а напротив смята да се присъедини към друга група съветници.

"Тази вечер имаме голямо събрание с участието на председателя Костадин Костадинов, за да обсъдим написаното в писмото. Някои от нещата отговарят на истината, другите са чиста клевета. След събранието ще взема решение дали ще остана в партията или ще я напусна и аз. Но засега аз съм единственият съветник на "Възраждане" в ОбС - Бургас", коментира пред "Черноморие" Диян Георгиев. Той е един от създателите на структурата на партията в Бургас през 2017 година.