Идеята за стипендията е на Атанас Терзиев (вляво) - общински съветнис в Несебър

Идеята за стипендията е на Атанас Терзиев (вляво) - общински съветнис в Несебър

Бордът на директорите на "Слънчев бряг" АД взе решение да отпусне стипендия за желаещите от Бургаска област да завършат една от най-добрите магистърски програми по туризъм в света. Обучението започва в началото на месец октомври т.г. във Висшето училище по маркетинг  - Варна, съобщи ректорът на университета доц. Тодор Радев.

"Магистърската програма по туризъм на ВУМ е много гъвкава и модерна. Тя е за работещите хора. Не случайно е оценена толкова високо. Ако има повече достойни кандидатури, можем осигурим финасиране и за тяхното обучение", каза доц. Радев.  По тази програма студентите завършват с българска и британска диплома за магистър.

Така първата стъпка от мащабния проект на общинския съветник и кандидат за кмет на Несебър -  Атанас Терзиев вече е направена. Той от години работи за разкриване на голям обучителен Център по туризъм в Несебър към университета по мениджмънт.

Споразумението между Терзиев и ректора на Висшето училище по маркетинг вече е факт и приема на курсисти и студенти в Несебър започва от 2020г.

Според Атанас Терзиев, по този начин ще започне дългосрочното решаване на проблема с отлива на туристи и липсата на кадри в сектора за най-големия курортен комплекс в България.  

Всички желаещи да се възползват от стипендията на "Слънчев бряг" АД за обучение още от тази година по престижната магистърска програма, могат да посетят страницата на университета  www.vum.bg, или да получат информация на място от Дружеството.