Слави Несторов - тринадесетият българин изкачил Еверест, мотивира учениците с личната си история. Снимки Авторът

Слави Несторов - тринадесетият българин изкачил Еверест, мотивира учениците с личната си история. Снимки Авторът

Слави Несторов - тринадесетият българин изкачил връх Еверест, бе първият гост на ученическия подкаст на бургаската Профилирана гимназия за чужди езици "Васил Левски". Инициативата е на Ученическия съвет в гимназията и се реализира съвместно с Училищното настоятелство, и фондация "Оставам тук".

Ученици от XI и XII класове на ПГЧЕ "Васил Левски" се събраха в клуб "Модерен театър", за да гледат наживо първия епизод, който бе записан и предстои да бъде излъчен в социалните мрежи. Специални гости бяха Петя Петрова - началник на Регионално управление на образованието в Бургас и директорът на Руската гимназия Весела Иванова.

В ролите на водещи влязоха Елена Колева от фондация "Оставам тук" и ученичката Василена.

Първият гост на подкаста разказа за детството си, за първите си бизнес начинания, за избора на специалност, която да учи в университета, за предизвикателствата в живота, едно от които е и връх Еверест.

"Пътят на успеха е свързан с много работа. Към целта се стига, не когато бързаш към нея, а когато не спираш по пътя към нея", сподели Слави Несторов. Учениците слушаха с интерес за закуската му от детските години - намазана с мас филия, за времето, когато в България е имало режим на тока. "Сега целият ни свят е събран в телефона. Но колкото по-трудно е, толково по-силен ставаш. Имам мисия да доказвам, че невъзможното е възможно", категоричен е Слави Несторов. Историята му с Еверест започва през 2015 година. Две години по-късно се връща, за да покори върха. Тогава е работил за голяма международна компания и с изкачването си е подкрепил световна кауза за скрининг на рак на простатата при мъжете. Кампанията успява да събере 10 милиона долара и със средствата са построени центрове за превенция на четири континента.

Първият гост в ученическия подкаст могивира учениците си и с други истории. Според него, едно дете още на 10 - 11 години знае какъв иска да стане, само трябва да следва целта си.

Галерия