Стоян Памуков отново влиза в образа на Лазар 30 години по-късно. Снимки Черноморие-бг

Стоян Памуков отново влиза в образа на Лазар 30 години по-късно. Снимки Черноморие-бг

След 30 години Стоян Памуков отново играе в "Лазарица". Постановката е на режисьора Симеон Димитров по пиесата на Йордан Радичков. Поводът е 70-тия рожден ден на бургаския актьор.

С този моноспектакъл Стоян Памуков отбелязва своята кръгла годишнина, която ще навърши в средата на декември. И режисьорът, и актьорът се връщат към този текст отново, след като вече са го поставяли на театралната сцена преди 30 години. "Той вървеше след мен в продължение на 9 години, докато работех в различни театри в страната, за да ме увещава да поставим "Лазарица", разказа Симеон Димитров. Той определя "Лазарица" като притча за човека, който е в бедствие, в изпитание, в страдание, което ежедневно преживяваме. Действието се развива на дървото, където Лазар прекарва четири сезона, които символизират етапите от човешкия живот. "Той играе голямата роля на живота си", допълни режисьорът.

Със същата амбиция и желание влиза в ролята на Лазар Стоян Памуков  30 години по-късно.

Спектакълът е постевен на автора Йордан Радичков, на актьора Апостол Карамитев (той не успява да изиграе Лазар), на методи Андонов (режисьорът също не успява да постави "Лазарица"), на Григор Вачков (той влиза в ролята на Лазар), на бургаските актьори Красимир Кацаров и Артюн Минасян, които вече не са между живите.

Премиерата на "Лазарица" е на 12-ти октомври от 19.00 часа в голямата зала на драматичен театър "Адриана Будевска".