Семейство Стайкови подновиха брачния си обет във фоайето на Община Бургас. Снимки Община Бургас

Семейство Стайкови подновиха брачния си обет във фоайето на Община Бургас. Снимки Община Бургас

След 50 годишен брак, семейство Митьо и Росица Стайкови подновиха брачния си обет навръх Деня на християнското семейство. Те се срещат през 1971 г. в Бургас, когато тя е на 16, а той на 22 години. Същата година на 21-ви ноември те изричат своето "да" в сградата на тогавашния градски съвет (Община Бургас). Половин век по-късно, в деня на тяхната златна сватба, двойката избра да отпразнува щастливото събитие с подновяване на свидетелството си за брачен съюз.

Тази неделя (21 ноември) 72-годишният Митьо и 66-годишната му съпруга Росица отново потвърдиха любовта си в присъствието на роднини и приятели. Водещ на церемонията бе Мариета Ханджиева, експерт по протокола в Община Бургас. Семейството получи поздравителен адрес и цветя от името на кмета на Бургас Димитър Николов, а официалното удостоверение остана завинаги в архивите на Общината, в книгата за юбилейни събития.

На ритуала присъства и Магдалена Карастоянова - директор на Обредния комплекс в Бургас.

"В живота има много трудности, сполетяват ни събития, които ни съкрушават, затова е много важно да имаш човек до теб, на когото да разчиташ. Пожелаваме на младите двойки да ни настигнат и да ни надминат. Най-важна от всичко е любовта!", споделиха семейство Стайкови.

Галерия