Нови маршрути от/до Летище Бургас за първи път ще бъдат осъществени тази година от Ташкент (Узбекистан), Прищина (Косово) и Порто (Португалия). Снимка Архив Черноморие-бг

Нови маршрути от/до Летище Бургас за първи път ще бъдат осъществени тази година от Ташкент (Узбекистан), Прищина (Косово) и Порто (Португалия). Снимка Архив Черноморие-бг

"TUI Germany" се завръща към "Летище Бургас" и "Летище Варна" след повече от 10-годишна пауза с директни полети от Хановер до морските летища. Новината обяви концесионерът на летищата - "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД. Оттам приветстваха и началото на сътрудничеството между "SunExpress" и "Electra Airways" на българския пазар. По време на най-значимото туристическо изложение в света ITB-Berlin, бе анонсирано тригодишно партньорство за продажби с фокус върху летните месеци през 2025, 2026 и 2027 г.! Линиите между Българското Черноморие и Германия влизат в продажба от юни 2024 г. на уебсайт: www.sunexpress.com/de, като първият полет е планиран за края на май 2025 г.

През първият летен сезон по един "Airbus A320" ще бъде базиран на летища Бургас и Варна и ще изпълнява полети до различни дестинации в Германия. Увеличение на капацитета и добавяне на други маршрути ще последват в бъдеще, в зависимост от развитието на търсенето. Това е много важна стъпка за възстановяването и растежа на германския пазар за "Летище Бургас" и "Летище Варна". С концепцията за продажби, маркетинговото и дистрибуторско ноу-хау на "SunExpress" и надеждността на "Electra Airways", "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД е уверен, че има силен партньор на германския пазар, който ще подкрепи неговото възстановяване.

Нови маршрути от/до "Летище Бургас" за първи път ще бъдат осъществени тази година от Ташкент (Узбекистан), Прищина (Косово) и Порто (Португалия), което ще допринесе за привличането на нови туристи от непознати пазари, след сериозния спад, причинен от отдръпването на туристи от Руската Федерация и Беларус, които съставляваха сериозен процент от туристопотока в годините преди войната в Украйна.

"Много се радвам, че усилената ни работа по възстановяването на туристическия трафик на летища Бургас и Варна продължава да е успешна! Убеден съм, че повторното навлизане на SunExpress на българския пазар ще бъде история на успеха. И трябва да се отбележи, че това е голяма стъпка и за "Electra Airways" като българска авиокомпания! Също така е важно да навлизаме на нови пазари, така че Узбекистан, Косово и Португалия са важни стъпки за "Летище Бургас" и ние ще се опитаме да разраснем тези свързаности и занапред", заяви главният изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД - д-р Франк Кванте.