Камен Донев ще разсмива бургазлии на 30-ти януари в зала Младост

Камен Донев ще разсмива бургазлии на 30-ти януари в зала Младост

След Лили Иванова и Камен Донев ще се опита да напълни бургаската спорна зала "Младост". Актьорът ще представи там на 30-ти януари 2020 година "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" - лекция №2. Той гостува отново по покана на културна организация "Арт Мелпомена", а билетите се продават на каса "Часовника". За това представление са пуснати 1 400 билета на цени от 22 и 25 лева.

Тази година примата на родната естрада препълни, в буквалния смисъл, спортната зала. На концерта й, който се състоя на 16-ти април в "Младост", дойдоха 1 630 нейни почитатели на различна възраст.

През годините залата е била използвана от български музиканти и групи, за да изнесат концертите си. Бургазлии обаче не помнят в близкото минало там да е представен театрална постановка. Сега това ще се опита да направи Камен Донев. Авторският му спектакъл е втора лекция построена аналогично на предишния, със същия дидактичен характер и абсолютна невъзможност да бъде преразказана, постановката е двучасов, бихме казали, полиспектакъл, понеже Донев не е сам, макар и в повечето време да е физически сам на сцената. Там са бързотечното му слово и неподражаем скороговор от тотални безумия и житейски мъдрости; там е като че ли бездънното му дихание, благодарение на което използва всяка част от сцената, танцувайки английски валс, грузински танц, диско, суинг, а след това запява ария от Риголето. Там е целият му арсенал от смешки и уроци, гъвкавост на ума, таланта и физическия потенциал.

Спектакълът не е подходящ за тийнейджъри под 14 години.