Изпълнителният директор на клуба увери, че помощта ще е еднократна. Снимка Архив

Изпълнителният директор на клуба увери, че помощта ще е еднократна. Снимка Архив

Варненският футболен клуб "Спартак" ще получи 250 000 лева. Оживени дебати предизвика предложението за финансово подпомагане на отбора. Чуха се различни мнения и критики, но решението да се отпуснат 250 000 лева на клуба беше взето с почти пълно единодушие. "За" бяха 34 съветници, "против" нямаше, а с "въздържал се" гласуваха двама души.

Изпълнителният директор на "Спартак 1918" Мартин Зафиров увери съветниците, че помощта ще е еднократна за този сезон. "Помогнахте ни много. Без Вас клубът нямаше да има тези успехи, които постигна през последната година. Нуждаем се отново от подкрепа, за да не се върнем в изходна позиция", каза бившият футболист на "Спартак". По думите му клубът ще може да се издържа и няма да се налага общината да налива непрекъснато пари в него.

"Положихме доста усилия, за да върнем достойнството на "Спартак". Правителството отпусна 1,3 млн. лева за ремонт на стадиона, ние също гласувахме допълнителни средства. Ако не подкрепим клуба, рискуваме да се провалят досегашните ни усилия", коментира председателят на Общинския съвет Тодор Балабанов.