Задържаният е в полицейското управление в Средец. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаният е в полицейското управление в Средец. Снимка Архив Черноморие-бг

Задържаха 41-годишен неправоспособен водач след полицейска гонка, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Инцидентът е станал на 21-ви март около обяд. Полицейски служители, патрулиращи в района на пътя Бургас - Средец, подават сигнал за спиране на лек автомобил"Ауди А 3", с варненска регистрация. Водачът, вместо да спре, натиснал педала на газта и отпрашил. Към мястото са изпратени два автомобила на бургаската жандармерия, намиращи се на територията на Районно управление - Средец. След пътната детелина в района на село Дебелт, "Ауди"-то е застигнато и изпреварено от автопатрул на Четвърто Районно управление - Бургас. В този момент водачът на лекия автомобил спрял и превключил на задната предавка, удряйки предната част на единия служебен автомобил на жандармерията - лек автомобил "Фолксваен Тигуан".

Водачът на "Ауди"-то е задържан, като е установено, че това е 41-годишен криминално проявен бургазлия. При задържането си същият изхвърлил кутийка с осем топчета, съдържащи веществото, наподобяващо метамфетамин. Констатирано е, автомобилът е с прекратена регистрация и е собственост на 19-годишен мъж от Аксаково, община Варна. Бургазлията, който го управлявал бил неправоспособен водач, с отнета шофьорска книжка. Той е тестван е за употреба на алкохол, като дрегерът отчел отрицателен резултат, но отказал тестване за употреба за наркотични вещества и техните аналози.

От пътния инцидент са настъпили материални щети. По първоначални данни те са на стойност 600 лева.

Водачът на "Ауди А 3" е задържан в Районно управление - Средец със заповед за задържане за срок до 24 ч. По случая е образувано досъдебно производство.