Представителите на Международната федерация по художествена гимнастика и Българската федерация разгледаха възможностите, които Бургас предлага. Снимки Община Бургас

Представителите на Международната федерация по художествена гимнастика и Българската федерация разгледаха възможностите, които Бургас предлага. Снимки Община Бургас

Гимнастички над 50 години ще играят на международен форум в Бургас. Той ще се проведе от 22-ри до 27-ми септември 2024 година в морския град. Решението за провеждането на "9th Golden Age Gym Festival" беше взето от Общинския съвет в Бургас през 2022 година.

В момента тече процесът на организирането на международния форум, като в поредица от работни срещи екип на Община Бургас, под ръководството на зам.-кмета Диана Саватева по спорт, представи пред членове на техническия комитет на Международната федерация по художествена гимнастика и Българската федерация по художествена гимнастика възможностите на града за провеждането на спортното събитие.

Очаква се за събитието в Бургас да пристигнат над 2000 души от различни държави. Наред със спортната част, за участниците ще бъдат организирани различни инициативи, които ще популяризират българската култура, история, кухня, традиции и занаяти. Акцент в проявата ще бъде поставен и върху насърчаването на активния начин на живот сред хората над 50-годишна възраст. Събитията ще се провеждат на емблематични места в Бургас. Гостите се запознаха с възможностите, които предлагат Морска гара, културен център "Морско казино", остров "Света Анастасия", туристически комплекс "Акве калиде", Морската градина, туристически комплекс "Ченгене скеле", плувен комплекс "Парк Арена ОЗК", Летния театър, експоцентър "Флора" и други.

Приемането на домакинството се състоя по време на фестивала "Golden Age Gym Festival'2022", който се проведе в Португалия - остров Мадейра, в периода 2-10 октомври 2022 г. В него специално участие взе представителният отбор на Бургас.

Събитието ще допринесе за популяризирането на Бургас като туристическа дестинация. Бургас ще има възможността да покаже своите традиции в гимнастиката като спорт и начин за практикуване на двигателната активност като здравословен начин на живот за от различни възрасти.

Галерия