Деница Желева е родена в Бургас

Деница Желева е родена в Бургас

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС. Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.

Малко по-рано днес от правителствената пресслужба бе разпространена до медиите информация, че при направените тестове на всички служители на администрацията на Министерския съвет и на членовете на политическия кабинет на министър-председателя, началникът на политическия кабинет на премиера Деница Желева е дала положителен резултат вчера следобед. Съгласно протокола на Столичната регионална здравна инспекция всички контактни лица са тествани и карантинирани тази сутрин до излизане на резултатите от пробите. На Деница Желева е направен втори тест. Министър-председателят Бойко Борисов също е тестван тази сутрин, както и членовете на екипа му. Правителствената информационна служба ще информира за повторната проба на началника на кабинета на премиера и за резултатите от теста на министър-председателя Борисов.

Деница Желева стана шеф на кабинета на Борисов на 31-ви май 2019 година. Преди това родената в Бургас Желева бе съветник на Борисов по външнополитическите въпроси.

Бургазлийка е новият шеф на кабинета на Борисов