Varnadyzd1

Varnadyzd1

След първите дъждове Варна се руши, общината не намира нищо обезпокоително

и всичко е под контрол. От писмото става ясно още, че след проверка на общински служители, те са установили единствено няколко счупени клона и леко наводнени улици.

От Петел Бг направихме собствена проверка и само за 2 часа по-рано през деня се натъкнахме на доста фрапантни случаи. Един от тях е във Владиславово, където изцяло саниран блок е с "отлюспена" изолация в следствие на ветровете. Огромно парче от последните етажи буквално е рухнало на земята и за късмет няма пострадали.Varnadyzd2

Идентична ситуация има и в стара сграда срещу пощата, където голямо парче от изолацията на последния етаж застрашително е надвиснало над тротоара. 

Явно това по никакъв начин не може да трогне общината. Ето и писмото без редакторска намеса. 

Днес, 11 0ктомври, в 10.00 ч. в Община Варна се проведе оперативно съвещание предвид създалата се обстановка в града, вследствие на рязкото влошаване на времето през последното денонощие. 

Установено е, че няма тежки и фрапиращи случаи, освен паднали клони на дървета в различните райони на Варна и леко наводнени участъци.

От 06.00 ч. тази сутрин фирмите по чистота и озеленяване работят основно по почистване на листопада по улици, булеварди и градинки. Фирма "Никман" работи без прекъсване с няколко машини за своевременно отпушване на канали и почистване на шахти в целия град и подлезите. 

Към момента обстановката в Общината е нормална. В контролната дейност са включени и районните администрации. Денонощно се приемат сигнали от граждани от дежурен по Община.

Днес+