Павел Маринов бе начело на РИОСВ за около година. Дали ще се върне ще стане ясно скоро. Снимка Черноморие-бг

Павел Маринов бе начело на РИОСВ за около година. Дали ще се върне ще стане ясно скоро. Снимка Черноморие-бг

Слухове връщат Павел Маринов на поста директор на Регионална инспекция по опазване на околната среда и водите. Проверка в еко инспекцията обаче показа, че такова нещо няма. "И на нас ни честитиха, че имаме нов шеф, но заповед за назначаването му няма и на поста е временно изпълняващата длъжността Зинка Стойкова", коментираха за "Черноморие" от РИОСВ. В момента тече конкурс за избор на директор.

Павел Маринов бе назначен на поста по време на служебното правителство преди година. Той ръководеше еко инспекцията до 9-ти май тази година, когато бе освободен.

Маринов напусна Общинския съвет, за да поеме РИОСВ. Преди това той напусна БСП, в която членуваше от години и от коята бе и депутат, и областен управител, както и два пъти избиран за общински съветник. След напускането на БСП той стана част от "Лява алтернатива", с която се яви на парламентарните избори миналата година.

Сега, след като страната се управлява от нов служебен кабинет, назначен от президента Румен Радев, в министерства и инспекции се отстраняват масово хора на БСП и техните места се заемат или от представители на т.нар. вътрешна опозиция на БСП, или от хора, които са напуснали партията.

Това явно е причината, да се заговори, че Павел Маринов ще бъде възстановен като директор на РИОСВ.

"Черноморие" не успя да го открие за коментар, тъй като телефонът му номер е изключен.