Отличието от името на служителите в сектора получи старши комисар Калоян Калоянов (вдясно) - шеф на на ОД на МВР - Бургас

Отличието от името на служителите в сектора получи старши комисар Калоян Калоянов (вдясно) - шеф на на ОД на МВР - Бургас

Колективната награда "Полицай на годината 2021" получиха служителите от отдел "Криминална полиция" при Областна дирекция на МВР в Бургас. Отличието от тяхно име получи директорът на ОД на МВР старши комисар Калоян Калоянов. Призовете се връчват за 28-ми път от фондация "Доверие и закрила".

Служителите от отдел "Криминална полиция" се награждават за проявен висок професионализъм и постигнати резултати в служебната дейност по придобиване на оперативна информация, нейното разширяване, документиране и анализиране, водещи до предотвратяване и последващо разкриване на криминални престъпления.

На 30 ноември 2020 г. разтревожена майка търси помощ от полицията в Бургас. Съобщава, че от два дни няма връзка с 47-годишната си дъщеря. Предприети са действия по установяване на жената. Следите отвеждат криминалистите до апартамент в града, където е намерен биологичен материал, съвпаднал с този на издирваната. Не след дълго става ясно, че е извършено тежко криминално престъпление. Сложната задача по разследването му е поверена на служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас. За работа по този и още няколко тежки случая през годината те са отличени с първата колективна награда "Полицай на годината - 2021".

Традицията да се отдаде заслуженото на полицейски служители и колективи, проявили висок професионализъм и постигнали значими успехи в противодействието на престъпността, опазването на обществения ред и гарантирането на сигурността на българските граждани, бе спазена от Министерство на вътрешните работи и през тази година. Националната кампания "Полицай на годината" е факт и се провежда ежегодно благодарение подкрепата на фондация "Доверие и закрила".

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Таня Райчева, главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров и заместникът му главен комисар Стоян Темелакиев, директорите на главните дирекции на МВР.

Галерия