Ще се включим в националния протест, който организират колегите от столицата, каза Иван Костадинов. Снимка Черноморие-бг

Ще се включим в националния протест, който организират колегите от столицата, каза Иван Костадинов. Снимка Черноморие-бг

Няколко синдикални организации са създадени към КТ "Подкрепа" Бургас само за последните месеца. Служителите в бургаските структури на Комисията за защита на потребителите, на Националния статистически институт, на Областното пътно управление, на Службата по геодезия, картография и кадастър, както и работещи в училищното здравеопазване в Айтос са заявили желание да се обединят в синдикални структури на работното си място. "Това показва, че има напрежение. Усещаме решимостта на хората да се борят. По-добре да се сдружат синдикално, за да се решат проблемите им", каза Иван Костадинов - председателя на КТ "Подкрепа".

Той и членове на КТ "Подкрепа" ще участват в националния протест, който е планиран за 11-ти ноември в столицата. Протестът започва в 11.00 часа пред сградата на Народното събрание, след което ще продължи като автошествие по улиците на София. "Ще блокираме Цариградско шосе и центъра на града", каза Ваня Григорова -  икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа".

"Невнасянето на проект за бюджет за 2023 година и проблем. Средната инфлация към септември е 18.7%. Замразяването на доходите означава прехвърляне върху плещите на работниците. И ние искаме да има кабинет, за да знаем с кого да преговаряме", допълни Ваня Григорова.