Валентина Марчева заедно с друг български състезател спечелиха второ място на двойки. Снимки Личен архив

Валентина Марчева заедно с друг български състезател спечелиха второ място на двойки. Снимки Личен архив

Валентина Марчева - главен експерт в дирекция "Събиране" на Националната агенция за приходите в Бургас спечели второ и трето място на турнира от световния кръг в Саудитска Арабия "Para Open'2023". При изключително силна конкуренция Марчева е завоювала в сингъл трето място, а при смесените двойки - с партньор български състезател, са постигнали впечатляващото второ място. В момента служителката на НАП Бургас е в десетката на световната  ранглиста по тенис на маса за хора с увреждания.

От 4-и септември Марчева се включва в Европейското първенство в Англия и едно добро представяне ще може да ѝ осигури квота за най-желаното от всеки спортист – участие на олимпиада. Догодина, през месец септември, Франция ще бъде домакин на поредните параолимпийски игри. Валентина Марчева е сред водещите спортисти на най-успешния бургаски клуб за хора с увреждания "Джавелин".

"Всички мои колеги, не само от Бургас, но и от цялата страна, пожелаваме успех и стискаме палци на нашето момиче – момичето на НАП, което продължава да прославя и родния Бургас, и страната ни по всички точки на света", коментира директорът на НАП Бургас Татяна Кънчева, която поздрави своята служителка в специална среща. 

Галерия