Смях в залата ще се играе в Бургас на 19-ти юни. Снимки ДКТ Иван Димов - Хасково

Смях в залата ще се играе в Бургас на 19-ти юни. Снимки ДКТ Иван Димов - Хасково

Спектакълът "Смях в залата" се завръща на сцената на Летния театър в Бургас. Той трябваше да се играе на 31-ви март, но заради извънредното положение, което бе въведено в страната на 13-ти май бе отложено за 8-ми май. Сега новата дата на "Смях в залата" е 19-ти юни, а мястото е Летен театър. "Зрителите, които са си купили билети за представлението през март и искат да го гледат в Летния театър, трябва да си презаверят билетите до 31-ви май на каса "Часовника", уточни пред "Черноморие" Галя Петкова - президент на културна организация "Арт Мелпомена" по чиято покана гостува театралната постановка. Тези, които няма да го гледат и искат да си върнат билетите могат да го направят също до 31-ви май.

Представленията и концертите на открито са разрешени от началото на месеца със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Те обаче трябва да се реализират при спазване на противоепидемичните мерки и при посещения от едва 30% от капацитета на залите. 

Билети за "Смях в залата" за юни се продават вече. Заради спазване на противоепидемичните мерки, Летният театър няма да работи с пълния си капицитет. Той разполага с 1970 седящи места. Представленията и концертите ще бъдат с публика от 30%, което прави 600 души. Те ще седят през две места, а преди да влязат в залата ще дезинфекцират ръцете си. Влизането става през един вход, пред друг е излизането. По време на представленията и концертите е задължително носенето на маски от зрителите.

"Смях в залата" е постановка на драматично-кукления театър "Иван Димов" - Хасково. Автор на текста е Майкъл Фрейн, а режисьор е Асен Блатечки. В спектакъла играят - Асен Блатечки, Калин Врачански, Яна Маринова, Милена Маркова - Маца, Невена Бозукова - Неве, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев, Добриела Попова, Васил Банов.

Бургаското представление на "Смях в залата" е на 19-ти юни от 20.30 часа в Летния театър.

Галерия