Снегът създаде затруднения във Варненско автобуса в квартал "Кайсиева градина". От общината съобщиха, че фирма "Инжстрой инженеринг", която трябва да опесъчава и лугира пътните настилки в район "Младост" не се е справила със задълженията си и затова в района има проблеми със закъсали автомобили. С 30-сет минути закъсняват автобусите на фирма "Градски транспорт". От фирмата съобщиха, че се извеждат от движение съчленените автобуси и се пускат единични. Проблеми с придвижването на автобусите има и по линиите за квартал "Галата", село Константиново и местност "Ракитника".


Движението на автобус №9 е спряно временно, тъй като пътят за "Златни пясъци" не е бил почистен добре. Според диспечерите в "Градски транспорт", движението бавно се нормализира. До 15 минути е закъснението на автобусите на фирма "Транстриумф". Около Военна болница има задръстване и това е причината за голямото закъснение на автобуса по линия 209. Пътят за Баново не е почистен и тази сутрин автобусът не е успял да достигне до селото, казаха от "Транстриумф". 

Почистването на пътя до село Баново ще започне най-късно до обяд, това каза за РВ кметският наместник в селото Горан Горанов. Той уточни, че всички преводни средства, които са със зимни гуми са успели да минат по непочистения път и, ако има някакви проблеми с движението, те са предизвикани от автомобили с летни гуми. Горанов каза, че зимната обстановка не е предизвикала проблеми в снабдяването с основни хранителни продукти в селото. 

В Добричка област вали сняг, пътищата са проходими, при зимни условия, съобщават от Областно пътно управление. Пътните платна са заснежени и частично заледени. Седем машини на пътноподдържащата фирма обработват републиканската пътна мрежа в региона. Няма въведени ограничения за движението на превозните средства.

 

 

Днес+