Снимките в Бургас са продължили само седем часа. Снимки Община Бургас

Снимките в Бургас са продължили само седем часа. Снимки Община Бургас

Снимат филм за родения в Бургас композитор Атанас  Вълков, написал музиката към филма "Ambition". Снимките продължиха само седем часа в зала "Тончо Русев" на Културен дом на НХК. Тя беше избрана специално, заради наличието на роял. Документалният филм трябва да бъде завършен до края на годината, а снимачният ден в морския град се реализира с подкрепата на Община Бургас.

Името на Атанас  Вълков става популярно в цяла Европа през 2015 година. Тогава той е ангажиран от Европейската космическа агенция да напише музиката към късометражния филм "Ambition". Филмът проследява мисията на "Rosetta" - космическа сонда, която е изпратена на кометата 67P/Churyumov - Gerasimenko през 2014. Петър Вълков е и автор на музиката към филма "Brief Chronicles of the Time", режисиран от легендарния полски режисьор и носител на "Оскар" за цялостно творчество Анджей Вайда.

"Не мога да опиша чувството, което ме обзема – има много пътища и места по света, но родният град е само един. Бургас е прекрасен. Впечатлен съм от развитието му в различни аспекти. Знам, че тук се реализират и прекрасни събития, свързани с филмовото изкуство, като "Burgas International Film Festival", сподели Вълков. Съдействие при снимките му оказва и Емил Ованесов - фестивален директор на BIFF.

Атанас Вълков е композитор, инструменталист, музикален продуцент. Роден през 1982 г. в град Бургас. Носител на много награди и отличия, между тях първо място в Берлин на "7th BTC Score commpetition" и стипендия в "Berklee College of music". Класическо музикално образование получава в Държавно музикално училище І и ІІ степен в Лублин и във Факултет по джаз в Катовице (пиано, вибрафон, маримба, ударни инструменти). Продуцент на клубна музика за френския "Mad House", записал е няколко сингли и ремикси, между тях "Like a prayer" на Мадона и "Stayin’ Alive" на Би Джийс. Заедно с Бамбин Мукенди е творил различни LIVE - ACTY и няколко години е концертирал на фестивали и в различни клубове във Франция, Белгия, Полша. Като изпълнител е работил  с икони на полската електронна музика – Novika, Beats Freandly. За албум "Магнес" получава престижното полско отличие "Фридерик".

Атанас Вълков по оригинален начин свързва музиката от различни извори и от различни жанрове – балкански и полски фолклор с електронната, класическа и съвременна музика. Смело използва най-новите технологии в областта на извличане на звука, свързвайки ги с често изненадващи оркестрови аранжименти. Безпроблемно борави с различни музикални жанрове и похвати запазвайки свой собствен стил.

Галерия