PCR е отчел наличие на корона вирусна инфекция в софиянеца. Снимката е илюстративна

PCR е отчел наличие на корона вирусна инфекция в софиянеца. Снимката е илюстративна

41-годишен софиянец е приет за лечение в Инфекциозното отделение на бургаската УМБАЛ с доказан COVID - 19. Мъжът пристигнал от столицата на море. Настанил се в каравана в къмпинг край Созопол. Преди ден обаче вдигнал висока температура и се появила остра кашлица. Негов съсед по каравана подал сигнал на 112. "Направена му е ренгенография, прегледан е и от инфекционист. Приет е в болницата преди 24 часа и е бил настанен в Реанимацията. Състоянието му тази сутрин се е подобрило и е хоспитализиран. Направеният PCR е доказал корона вирусна инфекция", обясни за случая д-р Георги Паздеров - шеф на Регионалната здравна инспекция. Съседът по каравана, който е подал сигнала за влошеното състояние на софиянеца е под 14-дневна карантина. "Колеги бяха на място днес в къмпинга. Той вече е дезинфекциран. Обстановката е спокойна", уточни д-р Паздеров. На карантинирания мъж ще бъде взета проба за COVID - 19 като му изтече карантината.

Новият пациент в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас е факт ден, след като "Черноморие" писа, че то не функционира вече като COVID отделение и там се лекуват пациенти с други инфекциозни болести.

COVID отделението на УМБАЛ - Бургас отново работи като Инфекциозно

Мъжът от София, който е настанен за лечение в болницата в морския град или е отчетен в Единния информационен портал към случаите в София, заради адресната му регистрация или ще бъде включен в справката като пациент регистриран в област Бургас утре, 12-ти юни.

България с негативен рекорд - 104 с COVID - 19 зе денонощие