Големите парчета сьомга се приготвят по този нетрадиционен начин. Снимки Черноморие-бг

Големите парчета сьомга се приготвят по този нетрадиционен начин. Снимки Черноморие-бг

Сьомга на скара изкушава посетителите на третото издание на Фестивала на рибата и виното, който започна в Бургас. Огромни парчета риба, поставени между метални скари се изпичат на бавен дървен огън. Нестандартно приготвената риба се продава на цена от 9.00 лева за 100 грама. Това е и един от по-засуканите рибни ястия, които могат да се опитат на фестивала.

На шатрите майсторите приготвят познатите за нашите ширини видове риба. Порция от 100 гр. сафрид струва 4.00 лева, паламуд - 4.50 лева, скумрия - 4.00 лева, сьомга - 8.00 лева. Цяла пастърма - 9.00 лева.

Успоредно с това се лее бира и вино. Няколко изби участват с продукцията си на фестивала и представят най-доброто, което са произвели.

Тазгодишното издание на Фестивала на рибата и виното се провежда на поляната в непосредствена близост до експозиционен център "Флора". Мястото е оградено, за да се получи желаната фестивална зона, достъпът до която е свободен. Посетителите бяха приятно изненадани, че територията е подходяща за такъв тип фестивала. Там се издига и сцената, на която всяка една от трите вечери ще свири различни група. Снощи посетителите на феста се забавлявала със "Силует" и "Обратен ефект".. Тази вечер са P.I.F., Miry (Мирян Костадинов), а на 15-ти септември - "Тоника СВ" и  Панайот Панайотов.

В последния фестивал ден ще бъде избрана и най-добрата рибена чорба.

Галерия