Скоро ще стане ясно дали небесносините ще прескочат в другата лига

Скоро ще стане ясно дали небесносините ще прескочат в другата лига

ФК "Созопол" договори два сериозни спонсора, ако от следващия футболен сезон успее да влезе във Втора лига, съобщават сигурни източници до клуба. На този етап имената на фирмите, които ще се ангажират с 60% от бюджета за следващата година, остават в тайна. Сериозни скаути присъстваха на морското дерби в събота, на стадион "Лазур" в Бургас, като един от тях бе чужденец. Специалистите следяха изявите на двата отбора, но останаха много доволни и впечатлени от работата на гостите. Има вероятност и за повиквателна в националния отбор за един от чуждестранните футболисти на "небесносините". 

Скаутите бяха категорични, че мястото на "Созопол" е в професионалния футбол, имайки предвид и прекрасната база, която притежава отбора от курортното градче. Тяхното мнение бе, че тимът на Маргарит Димов е изпуснал победата срещу именития си съперник, който е трябвало да се доказва пред футболната общественост и своите привърженици. "Небесносините" завършиоха 1:1, но бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути, показаха характер, воля и желание за победа, но късметът не бе на тяхна страна. Гостите владееха инициативата през целия двубой, а през втората част напречната греда спаси "шейховете" при един мощен изстрел на Антонио Ласков от границата на наказателното поле. "Нефтохимик" бе плах и страхлив, като това не се понрави и на феновете на домакините, които на моменти буйстваха в своя сектор.

"Созопол" продължава да преследва своята цел, а именно промоция за Втора лига догодина. "Небесносините" все още нямат поражение от 24-и ноември 2018, когато последно "Марица" - Пловдив успя да спечели трудно у дома с 2:1 над вампирите. След шест последователни успеха и равенство в събота, "Созопол" остава на втората позиция с 54 точки, с три по-малко от "шейховете" и е единственият конкурент на "Нефтохимик" за челната позиция в Югоизточната Трета лига.