Двубоят е планиран за 30-ти септември

Двубоят е планиран за 30-ти септември

Отборът на ФК "Созопол" ще гостува на лидера в Североизточната Трета лига "Светкавица" - Търковище за Купата на България. Двубоят е на 30-и септември, сряда, от 16:00 часа, на стадион "Димитър Бурков" в Търговище.

Тегленият жребий в Бояна преди дни отреди небесносините да имат за съперник тима от Търговище. При успех в 1/32 финалите, втородивизионният "Созопол" ще приеме у дома на 1/16 финалите тима от "Efbet Лига" - "Етър" - Велико Търнов о, на 21/22 октомври.

Победителят ще бъде определен в един мач. При равенство в редовното време, ще се играят две продължения от по 15 минути, а при ново равенство ще се изпълняват дузпи.

Този уикенд морският тим почива, след като "Дунав" - Русе преустанови участие. Небесносините ще се съсредоточат в първенството на Втора лига, но няма да подценяват и купата. В петък - 25-и септември, от 17:00 часа, на стадион "Георги Бенковски" в Пазарджик, "Созопол" гостува на Хебър 1918 в среща от VIII-ия кръг на шампионата. Веднага след мача за Купата, в неделя - 04-и октомври от 17:00 часа, на стадион "Арена Созопол", възпитаниците на Маргарит Димов, приемат Янтра 2019 Габрово в среща от IX-ия кръг на първенството.