Отборът на Созопол заема 12-то място в класацията. Снимка ОФК Созопол

Отборът на Созопол заема 12-то място в класацията. Снимка ОФК Созопол

Отборът на "Созопол" отпътува за Благоевград, където ще отседне преди поредната си визита далеч от дома. "Небесносините" гостуват на "Септември" - Симитли, в среща от 10-ия кръг на Втора лига. Морският тим записа първи успех от началото на сезона в последния 9-и кръг срещу "Янтра" - Габрово с 1:0 на "Арена Созопол", като вече има 6 точки в своя актив и заема 12-та позиция в шампионата.

Възпитаниците на Маргарит Димов се готвиха сериозно цяла седмица за предстоящата визита в Симитли, като изиграха и една контрола миналия петък, в която отстъпиха на "Берое" в Стара Загора с 5:2. Програмата на "небесносините" отново е наситена в следващата седмица, а след двубоя в "Симитли", предстои и сблъсък с "Етър" - Велико Търново от 1/16-ина финалите в турнира за Купата на България. "Созопол" е домакин, а срещата с "виолетовите" от Първа лига, е на 22-и октомври, четвъртък, от 15:00 часа, на стадион "Арена Созопол". В неделя, 25-и октомври, от 16:00 часа, Созопол отново е домакин на "Септември" - София, в среща от 11-ия кръг на Втора лига.

Двубоят със "Септември" - Симитли е на 17-и октомври, събота, от 16:00 часа, на стадион "Струма" в град Симитли. Домакините от Симитли се намират на 8-та позиция с актив от 12 точки.

Главен съдия е Николай Рамунски, с помощници Борислав Колев - FIFA FUT R и Марин Бонев всичките от София. Четвърти съдия е Благой Манов от Благоевград, съдийски наблюдател - Тихомир Костовски от София.