Созопол вече посреща първите за сезона туристи. Снимки Авторът

Созопол вече посреща първите за сезона туристи. Снимки Авторът

Созопол посреща първите си туристи. От няколко дни в морския град се чува полска реч. Повечето от летовниците са отседнали в Слънчев бряг, но идват на организирана екскурзия до Созопол. В някои от сезонните търговски обекти, които отварят сега вече са посрещали и обслужвали полски туристи.

Освен полска реч, се чува и българска, и румънска. Заради трите почивни дни, които започнаха днес и продължавата до понеделник, 2-ри май, включително, мнозина са избрали Созопол за пролетния си релакс. Градът тези дни привлича и ученици от страната, които са на пленер по рисуване.

Арт галериите, заведенията и магазините, които работят само през сезона отварят един по един. Търговците са в очакване на туристи, но не смеят да прогнозират какъв ще е предстоящия сезон. "Зависим изцяло от туристите и от резервациите в хотелите и къщите за гости. Ситуацията е много объркана и покрай войната в Украйна, и не сме сигурни какво предстои, но отваряме и всеки е добре дошъл", споделиха собственици на една от големите галерии в Стария Созопол.

Миналото лято беше едно от успешните за цялото Южно Черноморие. Туристите не подминаха и Созопол, а сезонът продължи до късно.

Галерия