Домакинската среща ще се играе на стадиона на Созопол

Домакинската среща ще се играе на стадиона на Созопол

Отборът на ФК "Созопол" приема "Хебър" - Пазарджик в своята крепост на Арената, в среща от 25-ия кръг на Втора лига. Възпитаниците на Маргарит Димов продължават да се готвят сериозно за дербито в понеделник, 5-ти април, от 19:30 часа, на стадион "Арена Созопол", което ще може да наблюдавате пряко по "Диема спорт". Това се отнася и за следващите две домакинства на небесносините - със "Септември" - Симитли и дербито със "Спортист" - Своге. Трите мача са телевизионни, а до края на сезона не е изключено Диема да предават и останалите - дербито с "Нефтохимик" - Бургас и "Миньор" - Перник. Мачът в квартал "Надежда" в София със столичното "Локо" също ще бъде предаван, а може и този на "Созопол" в Горна Оряховица с "Локомотив".

Морският тим е на 7-та позиция в класирането с актив от 30 точки, но при успех над зелените, ще се доближи на две точки от пазарджиклии, които имат 35 на 5-та позиция и на 3 от дубъла на "Лудогорец", които имат 36 и почиват в този кръг, намирайки се на 4-о място. "Созопол" ще се изкачи на 6-та позиция, измествайки "Септември" - София, които имат тежка визита на Добруджа в Добрич и ще атакува място в топ 3 до края на сезона. Столичани имат да доиграват и едно полувреме с Миньор в Перник, при което губят с 1:0. "Небесносините" все още са на 9 точки от "Спортист" - Своге, които приемат коварния отбор на "Струмска слава" - Радомир, но и с мач повече, след като Своге не са почивали.

В следващия 26-и кръг, "Созопол" гостува на "Янтра" в Трявна, където момчетата на Костадин Ангелов ще домакинстват заради ремонтните дейности на стадиона в Габрово. "Спортист" - Своге почива, а "Лудогорец" гостува на "Хебър" в Пазарджик. Преди това обаче на 8-ми април, четвъртък, от 15:15 часа в "Перник" - Септември ще доиграе своя мач с домакините от "Миньор". Така при благоприятни резултати, небесносините могат да се озоват още по-близо до 3-то място. "Созопол" играе за престиж, без да има цел по-горна група, но апетитът идва с яденето, и не е изключено морския тим да се озове там, където никой не очаква в края на сезона. "Созопол" все още няма поражение в своята крепост в официален двубой, а последното датира от 22-и април 2018 година, когато "Оборище" - Панагюрище спечели на Арената с 1:3.

Съдийска бригада от Варна ще ръководи дербито от 25-ия кръг с "Хебър" в понеделник. Главен съдия е Красен Георгиев, който последно ръководи мача на "Созопол" с "Етър" - Велико Търново от 1/16 финалите за Купата на България, завършил с успех за виолетовите след 0:0 продължения и дузпи на "Арена Созопол". Помощници са Владимир Йорданов и Мирослав Симеонов, a четвърти съдия е Калоян Цветков - всичките от Варна. Съдийски наблюдател е Илко Топалов от Пловдив.