Новите попълнения вече са картотекирани в Българския футболен съюз. Снимки ФК Созопол

Новите попълнения вече са картотекирани в Българския футболен съюз. Снимки ФК Созопол

Изпълнителният и спортен директор на ФК "Созопол" Румен Димов картотекира в БФС петте нови попълнения за пролетния полусезон във Втора лига. това са: Борис Тютюков, Галин Димов, Лъчезар Йорданов, Симеон Баев и Димитър Балинов, като последните двама тренират от началото на подготовката.

Полузащитникът Лъчезар Йорданов идва в Созопол, след като бе сключен договор от "Черно море" за преотстъпване до края на първенството с опция за удължаване. Това важи и за бранителя Димитър Балинов, който е преотстъпен от "Ботев" - Пловдив до края на кампанията с опция и за следващия сезон.

Юношата на "Несебър", а след това и на "Ботев" - Пловдив - Димитър Балинов е четвъртото ново попълнение на "небесносините". Талантливият защитник бе основен футболист в отбраната на "канарчетата", като печели трофея с юношите старша възраст. Родом от Свети власт, започва да играе футбол в ранна детска възраст в школата на Несебър, а след това преминава в академията на Ботев. Роден на 19-и януари 2001 г., юношески национал. През 2016-а, Балинов е привикан да тренира с представителния тим на "Ботев" - Пловдив, като в този период остава най-младия футболист тренирал с мъжете на жълто-черните под ръководството на Николай Костов, а след това и при Николай Киров. През миналия сезон Балинов подписа и професионален договор с "Ботев", заедно с още четирима юноши на клуба - Габриел Земярски, Емил Колев, Димитър Пройчев и Благовест Данчев.

С привличането му, ръководството на "небесносините" ще се опита да вдигне класата на тима. Както знаете във Втора лига е задължително да имаш в състава юноши до 21 години, а заедно с бранителя Димитър Жеков, родените през 2001 в състава на "Созопол" са вече двама.

Петото ново попълнеие е Симеон Баев. Халфът е роден на 02-и март 1988г. в Елхово, братовчед на една от легендите на созополския тим, който изкара шест прекрасни сезона под ръководството на Румен и Маргарит - Димови - Станимир Баев - Елховският Марадона - любимец на "небесносините" привърженици. Симеон Баев също има богата визитка по терените във Втора лига и не случайно ръководството му предложи да остане, след като бившият външен халф на ОФК "Несебър" водеше само подготовка с тима от морското градче. След добрите игри в контролите и тренировъчния процес, треньорският щаб предложи на опитния полузащитник да остане и да помогне на тима за важните битки от пролетния дял на шампионата във Втора лига. Симеон е юноша на "Литекс" - Ловеч, откъдето бе преотсъпен в "Б" група на Спартак Плевен, има един сезон в Б група и 1 попадение, а след това преминава в Криводол, където има три сезона - 58 мача и 3 попадения във втория ешелон с "Ботев" - Криводол от периода 2008/2011 година. След това преминава в тима на "Етър" - Велико Търново, а с "виолетовите" в "Б" група има 14 мача и 1 попадение - сезон 2010/2011, а през следващата кампания 2012/2013 през есента облича екипа и на "Пирин" - Гоце Делчев в "Б" група, като изиграва 11 срещи и бележи 1 попадение. През следващите три сезона във Втора лига - 2016/2017, 2017/2018 и 2018/2019 вече е футболист на ОФК "Несебър", а с "делфините" има 74 мача и 2 попадения в професионалния футбол. През следващите два сезона 2019/2020 и 2020/2021 есента по време на пандемията, когато Несебър вече се състезаваше в третия ешелон и беше прекратено първенството, Симеон Баев отново бе част от състава, като бе основен футболист за "делфините".

Галерия