Двубоят ще се играе на Арена Созопол

Двубоят ще се играе на Арена Созопол

Отборът на ФК "Созопол" ще изиграе своя първи официален мач на "Арената" за новата 2021 година. Морският тим ще приеме в събота, 20-и февруари, от 14:00 часа тима "Литекс" - Ловеч пряк опонент на "Созопол" за по-горна позиция в класирането, в среща от 19-ия кръг на Втора лига. Това е първи официален двубой за "небесносините" пред своя публика през настоящата календарна година. Заради епидемичната обстановка, морският тим отново ще играе пред празни трибуни, но това няма да попречи на верните привърженици да подкрепят своите любимци от изкуственото игрище над подземния паркинг под таблото. В състава на Маргарит Димов се завръщат наказаните Мариян Димитров, Галин Димов и Иван Колев. Тримата пропуснаха първата среща на "Созопол" заради натрупани картони, но вече са на линия за предстоящата важна битка с "оранжевите".

Вторият сезон 2015/2016 в професионалния футбол на "Созопол" във Втора лига бе белязан с успех у дома срещу ловчанлии. На "Арена" - Созопол, небесносините спечелиха с 3:1, след попаденията в 9-та минута на Станимир Митев, Ангел Делчев в 59-та и на Васил Калоянов от дузпа в 61-та, а гостите от Ловеч изравниха резултата -1:1 в 48-та минута.

В Ловеч, срещата завърши при същия резултат - 3:1 в полза на оранжевите, а тимът на Живко Желев поведе с 3:0, като Созопол успя да върне едно попадение в 81-та минута чрез Иван Янчев, който и сега е в отбора, за да оформи крайния резултат в срещата.

През 2017 "Литекс" победи "Созопол" с 2:1, а срещата в града на люляците бе белязана от четири червени картона. Мачът бе със скандален край, в който трима играчи на "Созопол" бяха изгонени, а червен картон получи и играч на "Литекс", чиято проява бе най-скандална – силен удар по съперник с глава. Домакините откриха резултата в 24-та минута. В края на първото полувреме ловчанлии стигнаха до втори гол. През втората част Созопол успя да върне едно попадение чрез Джейхан Зайденов за крайното 2:1. В последните 10 минути цели трима играчи на Созопол бяха изгонени. Първо пострада Иван Янчев, после Мирослав Радев, а накрая и Михаил Георгиев бяха изгонени от съдията Ангел Ангелов. Тихомир Кънев от "Литекс" пък удари силно с глава Михаил Георгиев и също бе изгонен в самия край на мача.  

Пред своя публика след това, "Созопол" "попари" "Литек" в последната минута на мача. Борещият се за оцеляването си в професионалния футбол състав на "Литекс" бе съкрушен в заключителните секунди при гостуването си в "Созопол". Футболистите на Живко Желев имаха гол аванс до 88-ата минута, след като вкараха десет минути след почивката, и вече виждаха как прибавят нови ценни три точки към актива си. Точно тогава обаче домакините ги попариха и изравниха за крайното 1:1 чрез Кристиян Пешов.

Съдийска бригада от Сливен ще ръководи мача в събота с ловчанлии. Главните действащи лица ръководиха мача на "небесносините" - една от последните контроли с Розова долина Казанлък в Твърдица, завършила 2:2 с гол за "Созопол" в последната атака на мача. Главен съдия на двубоя с "Литекс" е Димо Димов с помощници Станимир Трифонов и Петър Балтов. Четвърти съдия ще е Валентин Станчев - всичките от Сливен. Съдийски наблюдател - Георги Хаджийски от Пловдив.