Созопол ще играе контролна среща срещу Берое този петък

Созопол ще играе контролна среща срещу Берое този петък

Отборът на ФК "Созопол" победиха отбора на "Монтана" с 1:0. Антонио Ласков, Венцислав Христов, Борис Тютюков, Иван Тренчев и Диян Молдованов имаха отлични възможности. Победното дебютно попадение падна от свободен удар в 44-та минута дело на Венцислав Христов. "Небесносините" спечелиха двубоя от 12-ия кръг на Втора лига, а "Монтана" записа второ поредно поражение. След много добра атака на скорост по левия фланг, Димитър Жеков навлезе на скорост в наказателното поле, комбинира с Михаел Орачев, а футболист на "Монтана" го фаулира на границата на наказателното поле. Останаха съмнения, че нарушението бе извършено вътре в полето, но Димитър Желязков от Силистра, който се справи перфектно с двубоя посочи свободен удар. От дъгата на наказателното поле по диагонал Венцислав Христов бе безпощаден, пращайки кълбото малко под гредата, носейки победата за домакините, а това бе и дебютното му попадение с екипа на "Созопол" след четири мача за морския тим. Възпитаниците на Маргарит Димов събраха 16 точки на 9-та позиция, след 4 успеха у дома, 4 ремита и 4 поражения. при голова разлика 13:11.

Трима от контузените футболисти на "Созопол" изгледаха двубоя на своите - Мирослав Парашкевов, който бе със счупен крак вече може да започне тренировки, а след като му зарасне крака ще махне и осемте пирона от ходилото. Диян Лефтеров и Симеон Баев, които също лекуват контузии след операции в краката, скоро се очаква да се завърнат, а лошата новина вчера бе леката травма на Антонио Ласков, който отново бе принудително заменен след 30 минути игра, след като получи разтежение в бедрото. На Яни Николов също му предстои операция на ръката, а Венцислав Гюзелев, който пропусна последния двубой със Своге за натрупани жълти картони, се появи след почивката на мястото на Борис Тютюков. Левият бранител Димитър Жеков също се завърна в игра, след като пропусна мача в Своге за травма в ахилеса. Бранителят Тодор Петков пък направи тогава дебют за Созопол, а небесносините отстъпиха с 2:1, като главния съдия Стоян Арсов от София не отсъди очевадна дузпа за гостите от "Созопол" в 80-та минута за игра с ръка, а малко преди това в 70-та след изпълнение на корнер от Сава Савов, Диян Молдованов с глава върна надеждата на гостите с попадение за 2:1.

"Созопол" ще играе контролна среща с тима на "Берое". Двубоят ще се проведе в петък 08-и октомври, от 15:00 часа, на стадион "Локомотив" в Стара Загора. Проверката между двата тима е заради паузата на националните отбори, а двата клуба от много време мерят сили, когато зелените и небесносините нямат официални срещи в Първа и Втора лига.

Следващият уикенд, възпитаниците на Маргарит Димов имат визита в Бургас на Нефтохимик, на 16-и октомври от 16:00 часа, в двубой от 13-ия кръг на Втора лига, а в 14-ия приемат у дома на арената "Струмска слава" Радомир, от 17:00 часа.