Инцидентът е станал днес в района на Морска гара. Снимка Петя Добрева

Инцидентът е станал днес в района на Морска гара. Снимка Петя Добрева

Спасиха две момчета, на 8 и 14 години, от удавяне на бургаския вълнолом, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в морския град. Инцидентът е станал около 13.55 часа в района на Морска гара.

Двете момчета, които имат една майка, но различни бащи, живеят при баба си в комплекс "Меден рудник", тъй като майка им работи в чужбина. Те са отишли на плаж като заблудили баба си, че заедно с тях ще бъде бащата на 8-годишното момче.

Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да се изкъпят, непреценявайки опасността от бурното море и отривистите пориви на вятъра. Случаен младеж чул виковете им за помощ и ги извадил от водата, като алармирал полицейските служители за инцидента. На място се отзовали служители на бургаската жандармерия, общински инспектори и екип на Спешна помощ. Поради възрастта си и уплаха, получен вследствие на инцидента, децата са откарани и прегледани в болницата.

Децата са прегледани и освободени за домашно лечение с леки охлузни наранявания, получени в резултат на силното вълнение и блъскането им в тетраподите, разположени по бургаския вълнолом до морска гара.

Бабата е информирана за случилото се и в момента се разпитва в Първо Районно управление в Бургас.