Премиерата е на 26-ти ноември в клуб Модере театър. Снимки Танц БГ

Премиерата е на 26-ти ноември в клуб Модере театър. Снимки Танц БГ

Спектакъл за живота на американската поетеса Емили Дикинсън поставя началото на театър "Интимен" в Бургас. Премиерата е на 26-ти ноември, четвъртък, от 19.00 часа в клуб "Модерен театър". "Небесна рана или екстазът Емили" е постановка на режисьора Симеон Димитров. Това е неговият авторски прочит за личността на Емили Дикинсън. Блестящото слово на нейната поезия и високото ниво на философското й съдържание провокират автора за написването на пиесата и създаването на спектакъла.

Образът на главната героиня се изпълнява от младите актриси Велислава Димова и Мария Германова. Двойствеността на образа в пиесата изследва сложния вътрешен живот на личността на Емили Дикинсън. Противоречивото съжителство на две същности е част от творческата природа въобще, а в спектакъла тя придава още един пласт към сложната личност на Емили.

Спектакълът поставя своеобразно начало на театър "Интимен" - театърът на Симеон Димитров, в който философия и поезия се сливат за да докоснат най-фините пластове на човешката душа.

Сценична среда и костюми са на Петя Петрова. Композитор и музикална картина - Нина Райхел, хореография - Петя Стойкова, сценичен дизайн - Недко Данев, продуцент - сдружение "Танц БГ".

Спектакълът се осъществява с подкрепата на Министерство на Културата и Община Бургас. И с любезната подкрепа на клуб "Модерен театър".

Галерия