Инцидентът е станал с автобус на Бургасбус, който е върнат на фирмата собственик. Снимка Архив Черноморие-бг

Инцидентът е станал с автобус на Бургасбус, който е върнат на фирмата собственик. Снимка Архив Черноморие-бг

Спешен анализ на кръвната проба на водача на общинския превозвач "Бургасбус" ЕООД, пробата е отрицателна, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Заради засиления обществен интерен е извършен спешен химичен анализ на кръвта и урината на бургазлията, който не доказва първичната положителна проба на нарко-дрегера, която отчела наличие на амфетамин.

Шефът на Бургасбус защити служител, чиято проба е положителна за амфетамин

На 8-ми октомври около 17.30 часа на бургаската улица "Мария Луиза" N 13 настъпва самостоятелен пътен инцидент с автобус "Иебус иризар", с бургаска регистрация, собственост на "БургасБус", управляван от 39-годишен бургазлия, съобщиха от Областна дирекция на МВР. При инцидента на пода в автобуса пада 88-годишен пътник от Бургас. Мъжът си е счупил лявата тазобедрена става и е настанен за лечение в бургаска болница, без опасност за живота. Водачът на автобуса е тестван от служители на полицията за употреба на алкохол и наркотици, като втората проба била положителна за употреба на амфетамин.

Последва и защитна реакция от страна на управителя на "Бургасбус". Инцидентът стана особено коментирам в града и социалните мрежи. Това е наложило и спешния химичен анализ на кръвта и урината на водача, които се били отрицателни.

Иззетият по образуваното бързо производство автобус е върнат на фирмата собственик "Бургасбус", а предприетите спрямо 39-годишния водач полицейски действия са преустановени.