Изпълнители и групи от 90-те години се качиха на сцената на фестивала. Снимка Черноморие-бг

Изпълнители и групи от 90-те години се качиха на сцената на фестивала. Снимка Черноморие-бг

"SPICE Music Festival" напълни хотелите в Бургас. Между 4000 и 5000 души посетиха всяка една от трите фестивални вечери, което е около 50 % от капацитета на фестивалната зона според провитоепидемичните мерки. Второто издание на фестивала, който се провежда в Зоната за обществен достъп, между Морска гара и Конгресния център, събра меломани от цялата страна, в това число и от чужбина.

Почитателите на изпълнителите и групите на 90-те години на XX век пяха и танцуваха заедно Black Box, C+C Music Factory, Corona, Culture Beat, Double You, Kosheen, Las Ketchup, LayZee aka Mr. President, Lou Bega, Maxx, Reel 2 Real ft. The Mad Stuntman, Rozalla, Sonique, Technotronic, ЕAST17, 5ife, Akaga, Братя Аргирови, DJ Marti G, Dj Dian Solo и DJ Emotion.

По време на музикалния уикенд местата за настаняване в Бургас бяха заети на 95 % сочат данни на две от големите платформи за предлагане на нощувки в хотели и частни апартаменти в морския град.

Положителната тенденция за туризма в региона се дължи, освен на всичко друго, на популярния фестивал, както и на тематичните уикенди, които организира Община Бургас от началото на сезона.