Проверяващите на входа носеха предпазни маски. Снимки Черноморие-бг

Проверяващите на входа носеха предпазни маски. Снимки Черноморие-бг

Второто издание на "SPICE Music Festival" събра в Бургас меломани от цялата страна и от чужбина, въпреки пандемията от COVID-19. Събитието бе обявено още през лятото на миналата година, след като успешно приключи неговото първо издание. Никой тогава не е и предполагал, че няколко месеца по-късно ситуацията в целия свят ще е коренно различна и пътуването между отделни страни и континенти ще се превърне в истинско предизвикателство. Променящата се ситуация и мерките по отношение на пътуването попречиха на "C-Block" да пристигнат тази вечер и да се качат на сцената на фестивала.

Заради пандемията, C-Block пропускат SPICE Music Festival

Но началото на първата от трите фестивални вечери бе повече от силно. Организаторите бяха помислили за всички противоепидемични мерки. На входа на фестивала влизащите бяха проверявани от служители с маски. Масите бяха разположени на дистанция една от друга, а след освобождаването на всяка момчета почистваха повърхността с дезинфектант. Въпреки изискването за носене на маски от страна на продовачите, на някои от щандовете това условие не се спазваше.

Макар че фестивалната зона тази година бе по-малка като площ и сцената разположена с гръб към морето, има осигурено място, така че меломаните да спазват разстояние помежду си. В района пред сцената разбира се ситуацията беше коренно различна. В желанието си да видят звездите от 90-те години на миналия век, десетки посетители на фестивала бяха буквално един в друг - пееха, танцуваха и се забавляваха, забравили за корона вируса.

А изпълнителите си заслужаваха вниманието и реакцията на публиката. На сцената един след друг се качиха DJ Marti G, братя Аргирови, Las Ketchup, Layzee Aka MR. President, Sonique, Lou Bega и други.

Фестивалът продължава днес и утре в Зоната за обществен достъп между Конгресния център и Морска гара.

Галерия